Compendium voor de Nieuwe Evangelisatie

* TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR *

dinsdag, 16 mei 2017

Dit boek is tijdelijk niet beschikbaar.

Nieuwe evangelisatie: twee woorden die van alles kunnen oproepen. Maar waar gaat het wezenlijk om?

Dit Compendium zet de belangrijkste kerkelijke teksten over de nieuwe evangelisatie op een rij. Vanaf het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) en Evangelii Nuntiandi (1975) tot en met paus Franciscus. Deze teksten maken duidelijk, dat nieuwe evangelisatie niet alleen iets is van bisschoppen, priesters en religieuzen, maar een opdracht bevat voor álle gelovigen.

Niemand kan na het lezen van dit Compendium nog zeggen, dat evangelisatie één van de vele taken van de Kerk is. Het is dé taak van de Kerk: zij bestaat om te evangeliseren.

Mgr. Liesen, bisschop van Breda, schrijft in het voorwoord: “Dit Compendium geeft antwoord op die vraag wat ‘evangelisatie’ is, wat er nu ‘nieuw’ aan is en geeft zelfs aanzetten voor wat we kunnen gaan doen. Het is dus en een naslagwerk en een aansporing om aan de slag te gaan.”

Dit Compendium is samengesteld door medewerkers van: Centrum voor Parochiespiritualiteit, Uitgeverij Betsaida, Katholiek Alpha Centrum.

Uitleg door Mirjam Borst

Uitleg over het Compendium voor de Nieuwe Evangelisatie door redactrice Mirjam Spruit van het Centrum voor Parochiespiritualiteit, te gast bij Radio Maria.

Details

Redactie: Mirjam Spruit, Tim Schilling, Helen Opstal,
Jeroen Smith pr., Filip De Rycke pr.
Titel: Compendium voor de Nieuwe Evangelisatie
Ondertitel: Een selectie uit kerkelijke documenten en toespraken van pausen,
1962 - 2016
ISBN: 978 94 91991 38 7
Formaat: 21,0 x 14,8 x 1,0 cm
Aantal pagina’s: 149
Gewicht: 206 gram
Uitvoering: Paperback
Prijs: € 12,50


WinkelwagentjeBestel dit product via het bestelformulier