Come and See
Het mysterie van de eucharistie als drijvende kracht op onze levensweg
gepubliceerd: maandag, 25 september 2017
De jonge, professionele fotografe Selina De Maeyer (Fine Art Photography) maakte een kortfilm over de aantrekkingskracht van het mysterie van de eucharistie. De film heeft een hoog artistiek gehalte, opgenomen in zwart-wit en niet-gesproken. De beeldvorming is zeer kunstig en veelzeggend.
Thérèse
De kleine weg van de jonge heilige uit Lisieux
gepubliceerd: donderdag, 31 augustus 2017
Na de TV-serie over de ‘grote Teresia’ brengt Betsaida nu ook een film over de ‘kleine Teresia’. Thérèse Martin is één van de populairste heiligen van de moderne tijd.
Film over Fatima
De dag waarop de zon danste
gepubliceerd: woensdag, 8 februari 2017
2017 is een bijzonder jaar: 100 jaar geleden verscheen Maria in Fatima aan drie herderskinderen. Deze verschijningen waren heel bijzonder, vooral omdat er drie kinderen bij betrokken waren en omdat er gewezen werd op het belang van de heilige Communie.
TV-serie Teresa van Avila [Teresa de Jesús]
gepubliceerd: donderdag, 6 oktober 2016
Teresa was één van de grote vrouwen uit de geschiedenis van de Kerk. Haar werken behoren tot de klassiekers van het religieuze leven en vormen een mijlpaal in de geschiedenis van de Spaanse literatuur.
DVD - De Apostel Video
gepubliceerd: dinsdag, 15 december 2015
De Apostel (L’Apôtre) is het waargebeurde verhaal van Akim, een jonge moslim. Zijn identiteit ondergaat een diepgaande verandering wanneer hij Jezus ontmoet.
DVD La última cima Video
gepubliceerd: zaterdag, 24 oktober 2015
Vanuit onze heden­daagse optiek heeft deze film iets aan­stoot­gevends. Het gaat over God die door­breekt in het leven van een dood­ge­wone priester.
Catholicism
Tien afleveringen op vijf DVD’s
gepubliceerd: vrijdag, 27 februari 2015
Er is ruim een jaar gewerkt aan de onder­titeling. Deze kwam tot stand door een inten­sieve samen­werking tussen Neder­landse en Vlaamse vertalers. Father Barron bezocht 15 landen en maakte op 50 locaties opnamen.
Dubbel-DVD Karol
gepubliceerd: woensdag, 26 maart 2014
De speelfilm Karol bestaat uit twee delen. De man die paus werd beschrijft het leven van Karol Wojtyla als professor, priester, bisschop en kardinaal in Polen onder nazi-bezetting en vervolgens onder het communistische regime. De paus van de hoop vertelt het leven van Paus Johannes Paulus II. Meer dan 6 uur filmplezier, gebaseerd op unieke getuigenverslagen en gefilmd op historische locaties.
250 Jaar over de grenzen van het geloof
Anthonius van Gils
gepubliceerd: vrijdag, 15 maart 2013
In 2008 was het exact 250 jaar geleden dat te Tilburg Anthonius van Gils geboren werd. Van Gils was priester en theologieprofessor. Na de opheffing van de Katholieke Universiteit Leuven door de Fransen stichtte hij in 1798 het seminarie van het bisdom van ’s Hertogenbosch, om de studie van de theologie en de opleiding van priesters te verzekeren.